Meteen naar de inhoud
Home » Mag er een raampje open? Waarom het tijd is om uw klimaatsysteem in te laten regelen

Mag er een raampje open? Waarom het tijd is om uw klimaatsysteem in te laten regelen

Elk gebouw heeft een uniek klimaatsysteem. Zo heeft ook ieder mens een unieke temperatuurregulatie en behoefte aan frisse lucht. Raam open, raam dicht. Een raai aan de temperatuurinstelling van de thermostaat. Collega’s en bewoners zitten maar al te graag aan hun klimaatsysteem. Maar is dit de oplossing voor meer comfort?

Het antwoord is vrij eenvoudig: Nee. In ieder geval niet altijd. Het zou zo maar kunnen dat uw collega het altijd koud heeft, omdat hij op de tocht zit van het klimaatsysteem. Ondertussen bereikt deze verse luchtstroom uw werkplek nooit. Een slecht afgesteld klimaatsysteem kan zorgen voor een ongelijke temperatuurverdeling en een slechte luchtkwaliteit die zorgt voor concentratieproblemen en onder andere hoofdpijn.

Dit is natuurlijk onwenselijk, maar niet onoplosbaar. Onze klimaatspecialist staat voor u klaar. Hij maakt bijvoorbeeld foto’s van de warmteverdeling in de ruimte. U heeft waarschijnlijk wel eens in een film of ergens anders warmtebeelden gezien. Rood voor warm, blauw voor koud. De klimaatspecialist maakt met een speciale camera foto’s van de ruimte in kwestie en brengt zo in kaart of de warmte zich gelijkmatig verspreid over de ruimte. Uw collega is wellicht geen ‘koukleum’, maar zit mogelijk precies in een zone waar de warme lucht van het klimaatsysteem niet komt.

De klimaatspecialist brengt niet alleen in kaart hoe de warmte zich over de ruimte verspreid, maar doet met een rookproef tevens onderzoek naar de luchtstroom in de ruimte. Blijft de rook ergens hangen? Dan is hier stilstaande lucht en is het klimaatsysteem niet goed afgesteld op de gehele ruimte.

Neem contact op met onze klimaatspecialist. Henderiks Klimaattechniek neemt geen genoegen met een slecht ingeregeld klimaatsysteem. Door het systeem proportioneel in te regelen (link naar blog 2) verbetert het werkcomfort en de luchtkwaliteit. Blijf niet in de kou zitten en zorg dat uw werknemers niet onnodig verhit raken.

Meer weten over wat Henderiks Klimaattechniek voor u kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *