Meteen naar de inhoud
Home » De juiste snelheid: klopt het debiet van uw klimaatsysteem?

De juiste snelheid: klopt het debiet van uw klimaatsysteem?

Een ander woord voor debiet is ook wel ‘flow rate’ of ‘volumesnelheid’. Het debiet geeft aan hoeveel lucht, gas of vloeistof er stroomt binnen een bepaalde tijdseenheid.

Niet alleen moet de hoeveelheid van de stroom kloppen om een optimaal werkend klimaatsysteem te hebben, ook de temperatuur en de druk moet goed worden ingeregeld. Wanneer de kleppen van een klimaatsysteem worden ingeregeld, verandert de druk en moet ook het debiet veranderen.

De klimaatspecialist van Henderiks Klimaattechniek houdt het debiet nauwkeurig in de gaten. Een klimaatsysteem werkt optimaal en het meest duurzaam, wanneer deze goed is ingeregeld op basis van de ruimte,toepassing en het gebouw waarin het systeem zich bevindt. De klimaatspecialist kijkt naar alle verschillende factoren die invloed hebben op het debiet en zorgt ervoor dat het debiet in evenwicht is met deze factoren zoals temperatuur en druk.

Het debiet berekenen is niet eenvoudig, juist door alle verschillende meetmethoden waarmee je te maken hebt.

Merkt u dat uw klimaatsysteem niet optimaal functioneert? Is het altijd te warm of te koud, hoe u zelf het klimaatsysteem ook instelt? Neem contact op met onze klimaatspecialist en laat uw klimaatsysteem opnieuw inregelen.

Onze specialist maakt gebruik van verschillende apparatuur en meet de huidige werking van uw systeem. Op basis van een uitgebreid adviesrapport met tekeningen en berekeningen, gaat de specialist met u in gesprek over de vervolgstappen en het inregelen van het systeem. Zo kunt u weer comfortabel werken en neemt de duurzaamheid van de bestaande installatie toe.

Meer weten over wat Henderiks Klimaattechniek voor u kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *