Meteen naar de inhoud
Home » Het klimaat en uw klimaatsysteem

Het klimaat en uw klimaatsysteem

Wie geen tot weinig verstand heeft van klimaatsystemen, denkt waarschijnlijk dat dit gaat over ‘het klimaat’. U denkt wellicht aan de opwarming van de aarde, de verschillende systemen in de atmosfeer van de aarde die hier invloed op hebben, ecologische producten et cétera. Niets is minder waar, maar een klimaatsysteem heeft wel degelijk iets te maken met ‘het klimaat’.

Klimaat is een ander woord voor omgeving of leefomgeving. Je hebt niet alleen ‘het klimaat’ van de aarde, maar mensen hebben bijvoorbeeld ook een sociaal klimaat en scholieren kennen op school een leerklimaat. Zo kan het over veel verschillende soorten fysieke en niet-fysieke ruimtes gaan, wanneer er wordt gesproken over een klimaat.

Een belangrijk klimaat voor onze klimaatspecialist is het klimaat in uw werkomgeving, school, ziekenhuis of openbare ruimte. Een klimaatspecialist heeft niet per se specifieke kennis over de stijging van de zeespiegel, maar wél alle kennis in pacht over een gezonde omgeving om in te leven en te werken. Deze kennis kan bijdragen aan ‘het klimaat’ in de grote en kleine zin van het woord.

Optimalisering van het klimaat

Een hot topic in de hedendaagse maatschappij is ‘duurzaamheid’. Groen lijkt de lievelingskleur van iedere ondernemer. Maar hoe kan je dit toepassen op uw klimaatsysteem? Vaak wordt er bij het koelen en verwarmen van gebouwen vooral gedacht aan milieuvervuiling en een negatief effect op klimaatverandering. Maar is dit wel terecht?

Laat je klimaatsysteem optimaal inregelen en zie hoe de ecologische voetafdruk van het gebouw zal slinken. Wanneer een klimaatspecialist van Henderiks Klimaattechniek uw klimaatsysteem optimaal heeft ingeregeld, werkt deze duurzamer dan voorheen. Er hoeft niet meer onnodig veel lucht verwarmd of gekoeld te worden.

Duurzaam is niet duurder, ook al doet het woord dit soms wel vermoeden. Duurzaam zorgt er juist voor dat de DUUR dat iets goed functioneert verlengd wordt. Daarnaast zullen de kosten dalen door een lager energie- en watergebruik door het optimaal ingeregelde klimaatsysteem.

Zet u de volgende duurzame stap naar een groenere wereld? Neem contact op met onze klimaatspecialist. Henderiks Klimaattechniek staat voor u klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *