Meteen naar de inhoud

Niet te warm, maar ook zeker niet te koud. Vaak heeft de ene collega het altijd te warm, terwijl de andere collega een extra trui aantrekt. Dit zijn signalen dat het klimaatsysteem niet optimaal is ingeregeld. De temperatuur verdeeld zich niet goed over de ruimte en de luchtkwaliteit is niet optimaal wat leidt tot verschillende klachten zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen.

Het inregelen van een klimaatsysteem is niet eenvoudig.  Elke installatie en gebouw heeft haar eigen wijze van aanpak, maar elke installatie wordt proportioneel ingeregeld.

Bij het meten van het functioneren van het klimaatsysteem kunnen er onder anderen warmtebeeld foto’s en rook proeven gedaan. Blijft de rook op een bepaalde plek in de ruimte hangen, dan weet de specialist dat het systeem anders moet worden ingeregeld. Hetzelfde geldt wanneer er op een warmtescan zichtbaar wordt dat een deel van de ruimte een afwijkende en onwenselijke temperatuur heeft.

Het inregelen van uw klimaatsysteem gebeurd onder anderen door het inregelen van de kleppen in het systeem. Door metingen wordt bepaald hoeveel lucht via het rooster wordt ingeblazen. Bij een proportionele inregeling wordt bereikt dat met een minimum aan benodigde druk het gewenste debiet behaald wordt.

Wanneer het systeem optimaal is ingeregeld gaat het comfort en de luchtkwaliteit in de ruimte omhoog. Onze klimaatspecialist gaat hierbij niet voor een ‘voldoende’, maar voor een optimaal resultaat. Mocht deze het nodig vinden dat er aanpassingen nodig zijn, wordt dit snel gecommuniceerd.

Zorg ervoor dat werknemers en gasten door het hele pand comfortabel kunnen werken en verblijven en schakel een klimaatspecialist van Henderiks Klimaattechniek in.

Laat je klimaatsysteem inregelen door onze klimaatspecialist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home » Uitgelegd door uw klimaatspecialist: Proportioneel inregelen

Uitgelegd door uw klimaatspecialist: Proportioneel inregelen