Meteen naar de inhoud
Home » Uw klimaatsysteem inzichtelijk in kaart: Rapportage met AutoCAD tekening

Uw klimaatsysteem inzichtelijk in kaart: Rapportage met AutoCAD tekening

Waarschijnlijk kent u uw gebouw als geen ander, maar weet u ook hoe de binnenkant van uw gebouw werkt? Vaak gaan er veel verschillende processen schuil boven het plafond en in technische ruimten in uw bedrijfspand. Wanneer u het klimaatsysteem laat inregelen door de klimaatspecialist van Henderiks Klimaattechniek, en er geen tekeningen zijjn, brengt hij precies in kaart waar de systemen zitten in een Autocad tekening.

Wat is een AutoCAD tekening?

Een AutoCAD tekening wordt gemaakt met het gelijknamige programma. In eerste instantie werd het programma gemaakt voor en gebruikt door het Amerikaanse ministerie van defensie, maar inmiddels maken veel technische specialisten gebruik van AutoCAD. De klimaatspecialist maakt een nauwkeurige technische tekening van de verdiepingen en de daarin aanwezige systemen.

De naam ‘auto’ doet vermoeden dat de tekening automatisch wordt opgesteld. Dit is zeker niet het geval. De specialist gaat uiterst nauwkeurig te werk om de tekening op te stellen. Soms kan hij daarbij gebruik maken van bestaande tekeningen, maar bij oudere panden zoals monumentale plekken is er vaak geen tekening aanwezig of is de tekening verouderd. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er wel een tekening is van het gebouw en het aanwezige systeem, maar dat de tekening niet klopt.

Wat vertelt een tekening van de klimaatspecialist?

De opbouw van de installatie bepaalt de werkzwijze van inregelen, tekeningen zijn onontbeerlijk, verkeerde onvolledige tekeningen zijn een drama, als eerste worden of vooraf aan de aanvang of gedurende het project de tekeningen gemaakt. In feite is daarmee de structuur bepaald.

Aan de hand van de tekening kan de klimaatspecialist beoordelen of er eerst aanpassingen plaats moeten vinden, alvorens deze in te kunnen regelen. Uit het rapport met de AutoCAD tekening volgt een uitgebreid advies dat met u, de klant, wordt besproken. Zo komen we samen tot een passende oplossing voor de problemen die u ondervindt met uw klimaatsysteem.

Samen nadenken over een oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *